INFP, Fritænker, Sex Nørd

Velkommen til min nye blog

V

For 2 år siden, læste jeg antologien, Christianity Is Not Great: How Faith Fails. Undervejs blev jeg mere og mere bange, fordi det blev mere og mere tydeligt for mig, at jeg ikke længere kunne tro på og støtte Kristendom. Hvis Gud eksistere, vil han så slå mig ihjel, og sende mig til helvedet, fordi jeg ikke længere kan tro og følge ham? Og hvad med den kristne del af min familie?

På det tidspunkt havde jeg en blog her, hvor jeg især havde skrevet om, hvor fantastisk Kristendom er. Det endte med at jeg nedlagde bloggen, fordi jeg ikke længere var enig i mange af de ting jeg havde skrevet.

Sidste forår/sommer skrev og frigav jeg så et Google Slideshow med titlen, My Experience with Toxic Faith – Indoctrination, emotional abuse and purity culture in Evangelical Lutheran Christianity & The Church of Denmark.

Jeg har bestemt mig for at det nu er tid til at prøve at skabe en ny blog, og i endnu højere grad finde min egen stemme, her på den anden side af Kristendom.

Jeg har især tænkt mig at skrive om seksualitet, psykologi, samt religiøs indoktrinering og undertrykkelse (især indenfor protestantisk kristendom, samt den danske folkekirke).

Noget af det jeg kommer til at skrive om her, bliver i forlængelse af det, jeg allerede har skrevet i My Experience with Toxic Faith – og jeg tager muligvis noget af det jeg skrev i slideshowet, og gøre det til blog indlæg.

Det er ok, hvis du ikke er enig med mig i mine synspunkter og holdninger. Hvad du ikke kan gøre, er at stille spørgsmålstegn ved mine følelser og oplevelser, eller fortælle mig at nogle af disse er mindre gyldige end andre. At gøre det, er følelsesmæssig undertrykkelse. Alle følelser er lige gyldige – også selvom andre i den samme situation, ville have følt og oplevet noget andet.

Jeg vil forsøge at skrive mine blog indlæg på både engelsk og dansk. Jeg anser dog engelsk for at være hovedsproget på min blog.

Eftersom størstedelen af de kilder og ressourcer jeg bruger – bøger, artikler, podcasts, og så videre – er engelsksprogede, vil størstedelen af linksene gå til engelsksprogede ressourcer, også på den danske udgave af bloggen.

– Bjarke Raabjerg

INFP, Fritænker, Sex Nørd

Følg Mig

Kategorier